Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YPG, Rus vatandaşı IŞİD’lilerin ailelerini Rusya’ya resmi törenle teslim etti

IŞİD’e yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan Rus uyruklu IŞİD’lilerin eşleri ve çocukları Kamışlı’da Rus yetkililere törenle teslim edildi. 13’ü kadın 29’u çocuk 42 kişinin teslimi için düzenlenen törene Rus General Alexander Kim, Rusya Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dr. Ziyad El Sensebi ve YPG’nin sözcüsü Nuri Mahmut katıldı.

Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen çalışmalar sona doğru yaklaşırken Rus yetkililerle YPG arasında belgeler imzalalanarak Rusya vatandaşı IŞİD’lilerin yakınları Rusya’ya teslim edildi. YPG’nin sözcüsü Nuri Mahmut “DEAŞ ailelerini resmen Rus yetkililere teslim ediyoruz” açıklamasını yaptı. SDG yetkilisi Abdül Kerim Ömer ise “Ellerine Suriyelilerin kanı bulaşmamış Rusya vatandaşlarını iade ettik” dedi.

Rusya Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı El-Sebsebi de yaptığı konuşmada “Rusya Suriye, Irak ve Türkiye’deki Kürtlere karşı asla olumsuz bir tutum içinde olmamıştır. Kürtlerin haklarını elde etme isteklerini her zaman anlamıştır. Sürekli bu şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

Suriye’de IŞİD’in kalesi olarak bilinen Rakka, 17 Ekim’de ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından ele geçirilmişti.

ışid

imza

elsebe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.