Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD enflasyon verisi beklentilere paralel geldi

Merakla beklenen ABD enflasyon verileri bugün açıklandı. FED’in Aralık’ta faiz artırım kararını doğrudan etkilemesi beklenen enflasyon verisi beklentilere paralel geldi. ABD’de tüketici enflasyonu (TÜFE) Ekim ayında aylık %0.1, yıllık %2 arttı. Beklenti de aylık %0.1, yıllık %2 artıştı. Çekirdek TÜFE aylık %0.2 artarken, yıllık artış da %1.7’den %1.8’e yükseldi.  Enflasyon Nisan’dan beri görülen en yüksek seviyesine ulaştı.

Ekim ayında benzin fiyatları yüzde 2,4 geriledi. Eylül ayında ise yüzde 13,1 artmıştı.

Amerikalıların enflasyondan arındırılmış kazançları Ekim ayında düşüş gösterdi. Ortalama haftalık kazanç enflasyondan arındırılmış verilerle Ekim’de bir önceki aya göre yüzde 0,1 düştü ve yıllık bazda yüzde 0,4 arttı. Bu veri FED’in faiz artırımında elini zayıflatan bir veri.

Verinin ardından dolar/TL çok hafif bir şekilde geriledi. Dolar/TL 3,87’nin biraz üzerinde işlem görüyor.

Screenshot_6

Euro/dolar paritesi de 1,1858 seviyesinden işlem görüyor.

Screenshot_7

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.