Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan davasında yeni bir gelişme yok, dava 13 Aralık’a ertelendi

Berkin Elvan davasının üçüncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Davanın tek sanığı polis memuru F.D. SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Mahkeme heyeti, kaçma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle sanık polisin tutuksuz yargılanmasına devam kararı verdi, dava 13 Aralık’a ertelendi. Berkin Elvan, Gezi Parkı protestoları sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti. 

Avukat Can Atalay, SEGBİS bağlantısının elektrik kesintisi sebebiyle yapılamamış olmasını eleştirdi ve duruşmanın en yakın tarihe verilmesini, sanığın da duruşmada hazır bulunmasının gerektiğini söyledi. Ayrıca TÜBİTAK’ın görüntüleri iyileştirmek bir yana tamamen bozarak delil kararttığını belirtti. Van Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki elektrik kesintisi nedeniyle SEGBİS bağlantısı jeneratörle yapılabildi. Av. Çiğdem Akbulut ise dosyadaki avukatların tutuklandığını anlattı.

Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, CHP milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Hilmi Yarayıcı, Mahmut Tanal  ve Taksim Dayanışması üyeleri katıldı.

Davada tek sanık polis memuru F.D. ‘olası kast ile adam öldürme’ suçundan tutuksuz olarak yargılanıyor. Mahkeme heyeti duruşma öncesi Tübitak’tan beklenen veri netleştirme raporunun dosyaya girdiğini belirtti.

Dava başlamadan önce Taksim Dayanışması’nın adliye önündeki açıklamasına izin verilmezken, polis adliye çevresinde arama noktaları kurdu.

5151

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.