Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hürriyet Muhabiri Canikligil: “Reza Zarrab davasında 2015 yaz ayından da dinleme kayıtları var. Bu dinlemelerin Türkiye tarafından mı, ABD tarafından mı gerçekleştirildiği belli değil”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İran’a yönelik ambargosunu deldiği gerekçesiyle ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab davasında yeni dinleme kayıtları olduğu ortaya çıktı. Zarrab hakkında daha önce 17-25 Aralık soruşturmaları sırasında dinleme kayıtları olduğu ortaya çıkmıştı. Bu dinlemelerin Gülen Cemaati polisleri tarafından yapıldığı belirtilmişti. New York’ta Perşembe günü (dün) görülen duruşmada 2015 yaz aylarına ait yani 17-25 Aralık 2014 tarihinde ortaya çıkan dinlemeleri yapan polislerin görevden alınmasının ardından da yeni dinlemeler olduğu ortaya çıktı. Bu dinlemelerin ABD’liler tarafından mı yapıldığı netleşmedi. Bu bilgiyi Hürriyet muhabiri Razi Canikligil CNN Türk televizyonunda açıkladı.

Zarrab katılmadı

Duruşmaya davanın sanıkları arasında yer alan Reza Zarrab katılmadı. Davanın sanıkları arasında yer alan Halkbank’ın eski yöneticilerinden Hakan Atilla ise duruşmada hazır bulundu. Atilla’nın Zarrab ile aynı davada yargılanmama talebi reddedildi. Yine Canikligil’in anlatımlarına göre mahkeme hakimi tape olarak tanımlanan dinleme kayıtlarını alan kişileri de şahit olarak dinleme kararı aldı. Bu kişilerin Türk veya Amerikalı mı oldukları belli değil. Mahkeme hakimi tapelerin dinletilebileceğine de karar verdi. Mahkemenin Hakan Atilla’nın olumlu yanıt verdiği talebi ise Türkiye ile FETÖ arasındaki yaşananları mahkemeye anlatması için bilirkişi tayin edilmesi oldu. Zarrab dahil dokuz sanığın yargılandığı jürili dava 27 Kasım’da başlayacak. Bu tarihte Zarrab’ın savcılık ile ceza indirimi karşılığı işbirliği yapıp yapmadığının belli olması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.