Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Özgür Suriye Ordusu’na sığındı

Ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Talal Silo’nun Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) sığındığını Reuters haber ajansı duyurdu. Son olarak SDG güçlerinin Rakka’yı almasının ardından 20 Ekim 2017’de SDG adına açıklama yapan Silo, “Zaferimiz terörizme karşı kazanılmış bir zaferdir. Bu tarihi zaferi tüm insanlığa adıyoruz. SDG Komutanlığı olarak Rakka’nın yönetimini ‘Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceğimizi belirtiyoruz. Eyaleti tüm sınırlarıyla birlikte tüm tehditlere karşı koruyacağımızın sözünü veriyoruz.” demişti.

Suriye iç savaşı öncesinde Suriye Ordusunda albay olan Talal Silo Suriye vatandaşı bir Türkmen. İç savaşın başlamasının ardından Selçuk Tugay’ını kuran Silo, 2015 yılında SDG’ye katılmıştı. Silo, SDG sözcüsü olarak sık sık operasyonlar hakkında basının karşısına çıkan bilgi veren isimdi.

Talal Silo, Rakka’da SDG adına açıklama yaparken

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.