Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski gol kralı Zafer Biryol, FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “futbol yapılanması” soruşturması çerçevesinde, daha önce Süper Lig’de gol krallığı da yaşamış olan eski futbolcu Zafer Biryol gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Savcılık, Biryol hakkında örgütün şifreli mesajlaşma programı “ByLock” kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltı kararı çıkardı. Gözaltına alınan Biryol, emniyete götürüldü.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce milli futbolculardan Bekir İrtegün gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ömer Çatkıç tutuklanmıştı.

Göztepe, Konyaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Mersin İdmanyurdu formalarını giyen ve yedi kez milli olan Zafer Biryol, Konyaspor’da top koşturduğu 2003-2004 sezonunda 25 gol kaydederek gol kralı olmuştu. 41 yaşındaki Biryol, 2010 yılında futbolu bırakmıştı.

Marmara Üniversitesi’nde FETÖ operasyonu

Öte yandan; FETÖ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle, aralarında halihazırda görev yapanların da bulunduğu Marmara Üniversitesi çalışanı, akademik, dair ve kamu işçisi statüsündeki 42 kişiden 24’ü, İstanbul merkezli ve beş ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, halen görev yapan 24 şüphelinin üniversitedeki odalarında arama ve el koyma işlemi sürdürüyor. Şüphelilerin; FETÖ’nün şifreli haberleşme programı “ByLock” kullandıkları ve örgütün lideri Fetullah Gülen’in talimatı üzerine Bank Asya’daki hesaplarını arttırdıkları iddia ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.