Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en meşhur katili Manson 83 yaşında eceliyle öldü

Dünyanın en tanınmış katili, Amerikalı tarikat lideri Charles Manson, 83 yaşında cezasını çektiği hapishanede öldü. Manson’ın doğal nedenlerle öldüğü açıklandı.

Manson ve üçü kadın, dört müridi (Susan Atkins, Patricia Krenwinkel, Leslie Van Houten ve Charles Watson) 1969 yazında Los Angeles’ta düzenledikleri iki ayrı saldırıda, aralarında yönetmen Roman Polanski’nin hamile eşi Sharon Tate’in de olduğu 7 kişiyi öldürmekten hüküm giymişti. Manson ve müritleri, Aslında ölüm cezasına çarptırılmışlardı, fakat 1972’de Yüksek Mahkeme’nin aldığı bir karar üzerine ölüm cezası eyalette geçici olarak kaldırılınca, infazdan kurtuldular.

Çoğu genç ve orta sınıf kadınlardan oluşan ve kamuoyunda Manson Ailesi olarak bilinen tarikatın işledikleri cinayetlerin vahşiliği tüm dünyada yankı uyandırmıştı:

Roman Polanski ve Sharon Tate
Roman Polanski ve Sharon Tate

1969 yılında, 8 Ağustos’u 9 Ağustos’ bağlayan gece yarısı Manson ve tarikat üyeleri, Roman Polanski ile 8 aylık hamile eşi oyuncu Sharon Tate’in villasını bastılar. Polanski şehir dışındaydı, Teta ise dört arkadaşını, Jay Sebring, Voytek Frykowski, Abigail Folger ve Steven Parent’i ağırlıyordu. George Mason’ın genç müritleri villayı basarak Tate ve Parent hariç diğer arkadaşlarını –Tate ve Sebring boyunlarında iple birbirlerine bağlanmış halde bulunmuştu- defalarca bıçaklayarak öldürdü. Parent ise kaçmaya çalışırken arabasının içinde silahla vurulmuştu. Katiller olay yerinden ayrılırken ise kapıya Tate’in kanıyla “Domuz (Pig)” yazmışlardı. Ertesi gün de Los Angeles’ın varlıklı isimlerinden olan Leno ve Rosemary LaBianca çifti yine tarikat tarafından öldürüldü.

Mason ve takipçileri, cinayetlerin siyahların hakları için mücadele eden Kara Panterler grubu üyeleri tarafından işlendiğine inanılacağını ummuş ve bu yolla ırk temelli gerginliğin artmasını hedeflemişlerdi. Zira, Manson ABD’de çok yakın olduğuna inandığı ırklar arası savaştan sonra doğacak yeni sosyal düzene lider olmayı hayal ediyordu. Müritlerini İsa Peygamber’in reenkarnasyonu olduğuna inandıran Manson cinayetleri bizzat işlememişti ama azmettirici olarak hüküm giymişti.

manson yakalanma

Şartlı tahliye talebi defalarca reddedilen Manson’a 2014 yılında 26 yaşındaki Elaine “Star” Burton ile evlenme izin verilmişti. Burton, hayran olduğunu söylediği Manson ile 17 yaşından beri mektuplaşmıştı; evlilik ise hiçbir zaman gerçekleşmedi. 

Elaine "Star" Burton ve Charles Manson
Elaine “Star” Burton ve Charles Manson

Manson’ın ölümü üzerine, Sharon Tate’in kızkardeşi Debra Tate NBC’ye, “Onları affettiğim söylenebilir ama yaptıklarını unuttuğum anlamına gelmiyor. Hayatlarının sonuna dek hapiste kalmaları için mücadele etmemin sebebi de bu” açıklaması yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.