Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscarlı oyuncu Meryl Streep: “Ben de iki kez fiziksel şiddete maruz kaldım”

Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep, geçen hafta Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) 2017 Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülleri töreninde, Meksikalı gazeteci Patricia Mayorga’ya ödülünü takdim ettikten sonra etkileyici bir konuşma yaptı.Sözlerine Komitenin yönetim kurulu üyelerinden CNN’in ünlü habercisi Christianne Amanpour’a, kadınların meslekteki sağlamlaştırmasına katkıları için teşekkür ederek başlayan Streep, kadın gazeteci sayısın çok az olduğu 60’lı ve 70’li yıllarda geçen bir filmin çekimlerini yeni bitirdiğini de duyurdu.

Ancak Meryl Streep konuşmasının en çarpıcı bölümü, her meslekten her tür kadına yönelik şiddete dikkat çekmesiydi. Streep hayatında iki kez fiziksel şiddete maruz kaldığını, ve birinde hayatta kalmak için ölü taklidi yaptığını anlattı. İşte o bölümü Türkçe altyazılı olarak paylaşıyoruz (konuşmanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.  )

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.