Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vahşi hayvanların Ankara NataVega AVM kâbusu

Ankara’nın en yoğun Alışveriş Merkezleri’nden (AVM) Nata Vega, bir hayvanat bahçesi gibi vahşi hayvanları sergiliyor.

Nata Vega teşhir hayvanlarından birkaçı
Nata Vega’da  teşhir edilen hayvanlardan birkaçı
 
Bir hayvanat bahçesi kadar çeşit ve farklı türden hayvanı para için teşhir eden AVM, “Adrenalin Dünyası” adı altında, 20’nin üzerinde vahşi hayvanı  güneş görmeyen cam fanuslarda, spot ışıkları altında “sergiliyor.” Tutsak hayvanlarının en çok dikkat çekeni ise ender bulunan Afrikalı Serval kedisi.  
Adrenalin Dünyası adı altında AVM’nin rehin hayvanları
Serval kedisinin, bir AVM’nin alt katında yaşamını sürdürmesi hayvanseverleri isyan ettirirken, Femish Dev Tavşanı, Altın Kafalı Arslan Tamarin, Evcil Dağ Gelinciği, Marmoset, Altuni Sülün, Nil Timsahı, Parma Wallaby gibi çeşitli türlerdeki hayvanlar da sergileniyor. Ayrıca Gila Canavarı, Mojave Çıngıraklı Yılanı, Çöl Engereği, Goliath, Altın Ok Kurbağası, Afrika Dev Kırkayağı, Kafesli Piton da var. Akvaryumlarında ise köpekbalıklarından, Koi balıklarına, Napolyon balıklarından Palyaço balıklarına 24 farklı çeşit balık ve memeli bulunuyor.
   
Nata Vega “Adrenalin Dünyası” reklamını şöyle yapıyor 
 
Nata vega 2
İmza kampanyası başladı
Duyarlı vatandaşlar ve hayvanseverler doğal ortamlarında yaşaması ve doğal ortamlarında korunması gereken bu muhteşem hayvanların kapalı mekânlarda insanlara sergilenmesini protesto ediyor. “Hayvanlar cam hapishanelerde sergilenmesin” başlığıyla imza kampanyası başlatıldı.
Ankara Barosu Üyesi Buğcan Çankaya Nata Vega AVM’ye karşı yasal süreci başlattıklarını duyurdu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.