Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu’nun Marmara Üniversitesi’ndeki konferansı iptal edildi

Marmara Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Öğrenci Topluluğu, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 27 Kasım’da “Duruş” adlı yeni kitabıyla ilgili olarak “Bilgiden Bilince Ahlaktan Davranışa” başlıklı bir konferans düzenleyeceğini duyurmuştu. Ancak, bugün söz konusu konferansın iptal edildiği açıklandı. Konferansı düzenleyen öğrenci topluluğu, “elimizde olmayan sebeplerden dolayı” sözleriyle konferansın iptal edildiğini açıkladı. Öğrenciler kararın üniversite yönetimine ait olduğunu söylediler.

Hürriyet gazetesine konuşan Davutoğlu’na yakın bir kaynak iptal kararını doğruladı ve Davutoğlu’nun 28 Şubat döneminde ders vermiş bir öğretim görevlisi olduğunu ama şimdi aynı üniversitede konuşamadığını şu ifadelerle dile getirdi:

“Normalde bu konferansa izin verilmişti. Bunun üzerine hocaya yakın kişiler de üniversite yetkilileriyle temasa geçtiler. Ancak bu noktada güvenlik gerekçe gösterilerek konferans iptal edildi. Son tahlilde bu üniversite yönetiminin inisiyatifiyle oldu. Hoca gençlere hitap eden ‘Duruş’ kitabıyla ilgili bir konuşma yapacaktı. Öğrenci topluluğu uzun süredir davet ediyordu, hoca da kitap çıkınca kabul etti. Hoca daha önce, 28 Şubat zamanında bu üniversitede öğretim üyeliği yapmış biri, şimdi bu üniversitede konuşamıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.