Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus büyükelçinin büstü, Rus uçağının düşürülmesinin yıldönümünde açılıyor

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, geçtiğimiz yıl 19 Aralık’ta bir polis tarafından suikaste uğramıştı. Rus ve Türk akademisyen, diplomat ve iş insanlarının kurduğu Uluslararası Andrey Karlov Vakfı bugün 16.30’da, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenecek törenle Karlov’un büst açılışını gerçekleştirecek. Tören; 19 Aralık yerine Rus uçağının düşürülmesinin ikinci yıl dönümüne, 24 Kasım’a denk getirildi.

Törene Rus hükümet yetkilileri, Rus ve Türk diplomatlar, Rus vatandaşları ve Karlov Vakfı temsilcilerinin katılması bekleniyor. Onursal başkanlığını Andrey Karlov’un eşi Marina Karlova’nın üstlendiği vakıf, muhtaç çocuklara ve desteğe ihtiyaç üniversite öğrencilerine yardım ve burs sağlamayı, kültürel, akademik, eğitsel faaliyetler yürütmeyi hedefliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.