Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman: “Hamaney, Ortadoğu’nun yeni Hitler’i”

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinden Thomas Friedman’a konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan’dan yaşananlar ve Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prens Salman, İran’ın yayılmacı politika güttüğünü öne sürerek bu politikanın engellenmesi gerektiğini savundu. İran’ın benimsediğini iddia ettiği yayılmacı politika nedeniyle İran’ın dini lideri Ali Hamaney için “Ortadoğu’daki yeni Hitler” suçlamasında bulunan Salman, “Yeni bir Hitler’i İran’da istemiyoruz” dedi.

“Avrupa’nın geçirdiği tecrübelerden barışçıl siyasetin işe yaramadığını gördük. Avrupa’da ve Ortadoğu’da yaşananların tekrar etmemesi için yeni bir Hitler’i İran’da istemiyoruz.”

Prens Salman verdiği röportajda son dönemde ülkesinde gerçekleştirilen operasyonlara da değindi. Prens Salman, Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların büyük bölümünün anlaşmayı kabul ettiğini belirttiğini şu sözlerle ifade etti: “Onlara elimizdeki tüm belgeleri gösterdik ve bunları gördüklerinde yüzde 95’i bir anlaşma yapmayı kabul etti” dedi.

Veliaht Prensi soruşturmalarda operasyonlarda alınanlardan yüzde 1’inin temiz olduğunu kanıtladığını söyledi. Bu kişiler için suçlamaların düşürüldüğünü söyleyen Prens Salman, “Yüzde 4’ü ise yolsuzluk yapmadıklarını savundu ve avukatlarıyla birlikte mahkemeye gitmek istedi” diye konuştu.

Prens Muhammed’in soruşturma kapsamında yer alan isimlerle yaptığı anlaşma sonucunda, 100 milyar doların Suudi Arabistan’ın kasasına girmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.