Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: Zarrab davasında hakim karşısına çıkacak olan tek sanık Hakan Atilla

Kamuoyunda “Reza Zarrab davası” olarak bilinen ABD’deki yargılamayla ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. Reuters Ajansı’nın haberine göre; Zarrab davası bu hafta görülmeyecek. Davanın yargıcı olan Richard Berman’a dayandırılan habere göre; davadaki tek sanık ise Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla.

Öte yandan, davada görev yapacak jüri üyelerinin seçimi bugün yapılıyor. Yargıç Berman’ın olası jüri üyelerine, davada hakim karşısına çıkacak tek sanığın Mehmet Hakan Atilla olduğu bilgisini verdiği belirtiliyor.

Davada sanık olması beklenen kişiler; “İran’a yönelik yaptırımları delme”, “banka dolandırıcılığı” ve “kara para aklamak”la suçlanıyordu.

Dava çerçevesinde; Reza Zarrab’ın itirafçı olarak tanık statüsünde davada yer alacağı iddia ediliyordu. Yargıç Berman’ın son açıklamalarının bu söylentileri güçlendirdiği belirtiliyor.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.