Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den Türkiye’ye “yüksek enflasyon” uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye’ye yönelik uyarılar gelmeye devam ediyor. Geçen hafta Fitch’in Zarrab davasının Türkiye’deki bankalar için risk oluşturduğunu söylemesinin ardından bugün de Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’ye “yüksek enflasyon” uyarısında bulundu.

S&P, Türkiye’de yüksek enflasyonun kredi notu için endişe oluşturabileceğini söyledi. Reuters’da yer alan habere göre, S&P Direktör Yardımcısı, zayıf TL’nin yüksek enflasyonu beslemeye devam edeceğini, Merkez Bankası’nın bununla daha kararlı biçimde mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamada, “Israrcı şekilde yüksek enflasyon ve Merkez Bankası’nın yetersiz yanıtı Türkiye’nin kredi notu için yakın bir endişe olur” denildi.

Fitch’den Zarrab davası uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 23 Kasım Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada son dönemin tartışmalı konusu Reza Zarrab davasına ilişkin uyarılarda bulunmuştu. Buna göre, ABD’de devam eden soruşturmalar sonucunda büyük cezalar verilmesi ve itibar kaybı yaşanması durumunda Türk bankalarının kredi notlarının etkilenebileceği bilgisine yer verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.