Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savaş suçundan hüküm giyen eski Hırvat generali mahkeme salonunda zehir içti ve öldü

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin temyiz duruşmasında Bosna Savaşı’nda işlediği suçlardan ötürü yargılanan 72 yaşındaki eski Hırvat general Slobodan Praljak, 20 yıl ceza almasının ardından duruşma esnasında zehir içti. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Praljak öldü.

https://www.youtube.com/watch?v=wbeS54_OmIw

Cebinden küçük bir cam şişe çıkarıp içindeki zehri içen Praljak, “Ben bir savaş suçlusu değilim, hükmünüzü reddediyorum” diye bağırdı.

Praljak’ın avukatının “müvekkilim zehir içtiğini söylüyor” demesinin ardından duruşmaya derhal ara verildi. Sağlık ekiplerinin derhal müdahale etmesine rağmen Praljak hayatını kaybetti.

Kasım 1993’te tarihi Mostar Köprüsü’nün yıkılması emrini veren Praljak hakkında hakimler “Müslüman sivillere orantısız zarar vermekten” suçlu buldu.

Praljak, 1992-1995 yılları arasındaki Bosna Savaşı sırasında Müslümanları öldürmek, sürmek ve kıymak suçundan 2013 yılında suçlu bulunan altı eski Hırvat askeri liderden biriydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.