Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filmden öte, bir isyanın sembolü

2013 yılında pres makinesine sıkışarak hayatını kaybeden çocuk işçi Ahmet Yıldız’ın anısına kısa film çekildi. ”Pamuk Şeker” isimli filmin yönetmeni Ozan Takış filmde, Adana’nın Karataş ilçesinde pamuk toplayan iki çocuk işçinin zorlu şartlar ve koşullar altında çalışmalarını, kentsel ve kırsal alanlarda yaşadıkları çelişkilerin hikayesini anlatıyor.

 

Yönetmen Ozan Takış; “Pamuk Şeker, filmden öte, bir isyanın sembolü” diyor. Ayrıca Takış; bu filmi, çocuk bedenin sömürülmesine dikkat çekmek, çocuk işçilerin sesinin duyurulmasına imkan sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla çektiğini söylüyor. Film ulusal ve uluslararası film festivallerine katılarak, çocuk işçiler konusunu gündemde tutmayı hedefliyor. 

Yönetmen Ozan Takış ile yaptığımız söyleşinin tamamı :

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.