Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Beyaz Saray, birkaç hafta içerisinde Dışişleri Bakanı Tillerson’un yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’yu getirmeyi planlıyor

New York Times gazetesinin iddiasına göre Beyaz Saray, bir süredir Başkan Trump’la gergin bir ilişkisi olan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’yu geçirmeyi planlıyor.

New York Times’ın ABD’li üst düzey yöneticilere dayandırdığı habere göre söz konusu görev değişikliği haftalar içerisinde gerçekleşecek. Mike Pompeo’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla birlikte boşalan CIA Başkanlığı koltuğunaysa Trump’ın ulusal güvenlik konusundaki en önemli müttefiklerinden biri olan Arkansaslı Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton getirilecek.

Habere göre, Trump’ın söz konusu plana onay verip vermediği henüz belirsiz. Beyaz Saray’ın Özel Kalem Müdürü John F. Kelly’nin geçiş planı üzerinde çalıştığı ve planı diğer üst düzey yöneticilerle konuştuğu da iddialar arasında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.