Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savcılık, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerle ilgili soruşturma başlattı ve belgeleri istedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Grup toplantısında açıkladığı belgeler ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler CHP Genel Merkezi’nden istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmaya dikkat çekilerek  şöyle denildi: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM grubunda yapmış olduğu konuşmasında Bellway Ltd isimli ve yurt dışında faaliyet gösteren şirkete usulsüz para aktarıldığı iddia edilerek buna ilişkin swift mesajları ve dekontları bulunduğunu ileri sürdüğü adı geçen  şirket yetkilisinin de belgelerin sahte olduğunu belirtmesi nedeniyle olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızda soruşturma başlatılmıştır.

CHP Genel Merkezi’nden iddia edilen hususlarla ilgili tüm belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi CMK 332 maddesi kapsamında yazılı olarak istenilmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.