Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Man Adası belgelerini açıkladı

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Man Adası’na para transferi iddiasıyla ilgili belgeleri basına dağıttı.

CHP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının da aralarında olduğu bazı isimlerin vergi cenneti olarak bilinen Man Adası’nda bulunan bir off – shore şirkete on milyonlarca dolar aktarıldığı iddiasıyla ilgili belgeleri kamuoyu ile paylaştı. “Biz kutuyu açtık, bundan sonraki artık kutunun içinden çıkanlardan kimin rahatsız olacağıyla ilgili” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, konuşmasında şunları söyledi:

“Açtırma kutuyu söyletme kötüyü derler. Mübarek cuma günü, bize kutuyu açtıracaklar. Biz, TBMM bu konuyu görüşsün dedik, ama hakim irade bu konunun görüşülmesinden anlaşılan o ki rahatsız. Biz kutuyu açtık, bundan sonraki artık kutunun içinden çıkanlardan kimin rahatsız olacağıyla ilgili.

Araştırma önergemiz AK Partili vekillerin oyuyla reddedildi. Parmak hesabı, vicdan hesabına hakim geldi. Hani diyorlardı ya, niye paylaşmıyorsunuz diye. Paylaşacağız. Şimdi milletle paylaşacağız. Size gösterdiğim bu belgeleri size dağıtacağım.

Bizi susturmaya gücün yetmeyecek. Gerçeğin gücü her şeyin üzerinde.”

Tezcan: “Banka dekontlarını gazetecilere dağıtacağız”

Para transferini kanıtlayan dekontları birazdan gazetecilere dağıtacaklarını söyleyen Tezcan dekontları tek tek gösterdikten sonra “1 Sterlin’lik şirket, 15 milyonluk ödeme. Bu nasıl ticaret?” sorusunu sordu.

“Önce dediler ki bu belgeler sahte. Sonra ticari ilişki var dediler. Sonra aslında çarşamba günü AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ‘Bu şirket satışından alınan para’ dedi. Şimdi olayı bir hatırlayalım. Man Adası’nda bir şirket kuruluyor. Şirketin ana sözleşmesi burada. 2 Ağustos 2010 tarihinde şirket kurulmuş. Bir ortağı var; Sıdkı Ayan. Bir ortaklı, bir hisseli. Böyle bir şirketi Türkiye’de kurdururlar mı? Ayan 2 Ağustos tarihinde şirketi kurdurmuştu, bu hissesini 2.5 ay üzerinde tutmuş güya, 15 Kasım 2011 tarihinde Kazım Öztaş diye birisine devretmiş. Senaryonun isimleri bunlar. Bu isimler üzerinde yürüyen bir süreç. Kaça devretmiş, 1 sterline devretmiş.

Dekontları gösterdi

1 ay sonra yani 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren o söylenen para trafiği başlamış. 15 Aralık 2011 tarihi ile 4 Ocak 2012 tarihleri arasında 15 milyon dolarlık bir para trafiği var. Şirketi kuruyorsun, birine devrediyorsun, bir ay sonra devraldığın kişiyle bir para trafiği başlıyor. Biz bunları açıkladık, olayı hatırladık. Şimdi bize dediler ki bu belgeler sahte. Sahte dedikleri dekontlar; Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolarlık dekont, bu mu sahte? Bitmedi, Ziya İlgen 1 milyon 250 bin dolarlık dekont bu mu sahte? Bilal Erdoğan 1 milyon 450 bin dolarlık dekont bu mu sahte? Osman Ketenci, dünürü 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Bu mu sahte? Yine Ketenci 1 milyon dolarlık dekont bu mu sahte? Mustafa Erdoğan 2.5 milyon dolarlık dekont bu mu sahte? Ve son olarak Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolarlık dekont bu mu sahte? Hangisi sahte? Bunların tamamı orijinal belgeler.

 

“Uluslararası para trafiğinin swift mesajları burada”

Eğer bu ilişkiler bir yerlere ulaşırsa, bu ilişkileri kuranlar düşünsün. Paraların hareketini gösteren swift mesajları, işte burada. Para geliyor, para gidiyor yurt dışına, sonra dönüyor. Uluslararası para trafiğinin swift mesajları burada. Kıyameti kopardılar, telaş ediyorlar. Sahte dediler. Sahte diyenlere sesleniyorum; biz sahteyi bilmeyiz. Ama off – shore adalarında iş tutmayı becerenler, sahte işlem yapmayı çok iyi bilecektir. Biz yapmaya kalksak zaten ayağımıza dolaşır. Tabii bu süreçte, sahte dediler, iddiaları çöktü. Savcılık istemiş, vereceğiz onlara da. Dediler ki, şirket satışı. Nasıl bir şirket satışı? Kim söyledi? AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Ne güzel, iyi, biz sadece para gitti mi diye konuşurken para geldi diyorlar. Şimdi o zaman şu sorunun cevabını vermek zorundasınız. Hangi şirketi sattılar? 15 milyon dolar, bu dekontların toplamı. Bu şirketlerin ortakları kim? Kamuoyu bilecek. Sermayeleri ne kadar bu şirketlerin?

O satılan şirketlerin devir senetleri nerede? Ne zaman kurdunuz o şirketleri? Ne kadar faaliyet yürütmüş, kazancı neymiş? Ne kadar vergi ödemiş? Ne vergisi ödemiş? Beyannameleri neymiş? Nasıl kıymetli bir şirketmiş, bu değere nasıl ulaşmış? Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyoruz, bu soruları sormamıza fırsat verdiler. Biz bir şirket satışı bilmiyorduk, Erdoğan sayesinde öğrendik. Ha gelelim şu ticaret meselesine. Bu nasıl ticaret? 1 Sterlin’lik şirket, 15 milyonluk ödeme. Bu nasıl ticaret?”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.