Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın Ulusal Güvenlik eski danışmanı Flynn: “Ruslarla temasa geçme talimatını Trump verdi”

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, geçen sene Aralık ayında Rusya büyükelçisiyle yaptığı bir konuşma hakkında FBI’a yalan beyanda bulunduğunu kabul ettiği bildirildi.
Federal yetkililerle işbirliği yaptığı kaydedilen Flynn’in bugün yerel saatle 10:30’da hakim karşısına çıkması ve hakkındaki suçlamayı kabul etmesi bekleniyor.
Flynn’in, savcılarla yaptığı görüşmede “Rusya’yla temasa geçmem için Trump talimat verdi” dediği belirtildi.
ABD basınında, 2016’nın Eylül ayında Trump yönetiminin istifa eden ulusal güvenlik eski danışmanı Michael Flynn’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Türkiye – ABD İŞ Konseyi Başkanı Ekim Alptekin ile Fethullah Gülen’in ABD’de itibarsızlaştırılması ve Türkiye’ye iadesi konusunda görüştüğünü yazılmıştı.
Foreign Policy dergisinin muhabiri Jenna McLaughlin, Flynn’in Türkiye hükümetiyle olan ilişkisinde de eksik ve yanlış bilgiler verdiğinin ortaya çıktığını söyledi.
https://twitter.com/JennaMC_Laugh/status/936630572012752896

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.