Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralyalı eşcinsel vekilden mecliste evlilik teklifi

Avustralyalı milletvekili Tim Wilson, mecliste eşcinsel evlilik yasasını kanunlaştırma çalışmaları sürerken, partnerine evlilik teklifinde bulundu.

Yasaya yönelik konuşma sırası kendine gelince, vekil Tim Wilson bir anda mecliste oturan anaokulu öğretmeni  sevgilisine dönerek evlilik teklifi etti ve “evet” cevabını aldı:

“İlk konuşmamda aramızdaki bağı sol ellerimizde olan yüzükle tanımlamıştım. Yapılacak tek bir şey kaldı: Ryan Patrick Bolger, benimle evlenir misin?”

Meclisteki vekilleri ve sevgilisi Bolger’i şaşkınlığa uğratan Wilson, duygusal bir “evet” cevabı aldı. Teklif meclisin resmi kayıtlarına da  geçerken, meclis başkanı ise “evet dedi, kayıtlara geçsin, evet dedi” şeklinde tebrik etti. Meclisteki vekiller ise teklifi tebessümle karşıladı.

“Eşcinsel evlilik tasarısı”  bağlayıcılığı olmayan bir referandum sonucuna Avustralya halkının çoğunluğu tarafından geçen ay onaylanmıştı. Temsilciler Meclisi’ndeki bütün partiler ise bu hafta içerisinde yasayı kanunlaştırmayı planlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.