Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Metropolitan Operası Orkestra şefi James Levine cinsel taciz suçlaması nedeniyle açığa alındı

Harvey Weinstein ile başlayan Hollywood’a yönelik taciz iddiaları her geçen gün artarak devam ediyor. Uluslararası bir soruşturma sürecine giren suçlamalar, Londra, Los Angeles ve New York polis merkezlerinin ortaklaşa çalışmalarıyla çözülmeye çalışılıyor. İddiaların büyük bir kısmı ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’a yönelikken, yetkililer önemli görevlerde olan başka erkeklere karşı da şikayetler aldıklarını belirttiler.

Öte yandan ABD’deki taciz suçlamalarıyla ilgili konuşan New York Polis Departmanı Şefi Robert Boyce “bu uluslararası bir olay. Soruşturmalarla ilişkisi olan herkesi araştırıyoruz” dedi.

Los Angeles Polisi’nin verdiği bilgilere göre, şu ana kadar Weinstein’la birlikte, eğlence sektöründeki, Ed Westwick ve Tyler Grasham’ın da dahil olduğu kişilere yönelik açılmış 27 soruşturma var.

Bu soruşturmalardan ayrı olarak, Kaliforniya eyaletindeki Beverly Hill polisi ise eğlence sektörüne yönelik  düzinelerce cinsel taciz suçlamaları olduğunu da açıkladı. Londra polis yetkilileri de dokuz soruşturma açıldığını belirtti.

Son olarak, New York Metropolitan Operası’nda orkestra şefi olarak görev yapan 74 yaşındaki James Levine cinsel taciz suçlamaları nedeniyle açığa alındı. Chris Brown, James Lestock ve Ashok Pai adlı kişilerin belirttiğine göre olay 30 yıl önce gerçekleşti. Söz konusu kişiler, Levine’in kendilerini, 18 yaşından küçük oldukları dönemde, devam ettikleri müzik okulunda taciz ettiğini belirttiler. Levine ise bu suçlamaları reddetti.

Metropolitan Operası’nın, Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

“James Levine ile olan ilişkimizi 1960’lar ve 1980’ler de yaşandığı söylenen birden fazla cinsel suistimal iddiaları nedeniyle  askıya alıyoruz. Operanın Genel Direktörü Peter Gelb, soruşturmanın sonuçlarını beklemeye devam ederken, yeni haber raporlarına dayanarak; The Met (Metropolitan Operası) hemen harekete geçmeye karar vermiştir. Bu durum, hayatı etkilenen herkes için bir trajedidir.”

entertainment-arts-42213054

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.