Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatı, Flynn hakkında sözleri skandal yaratan Trump’a kalkan oldu: “O tweeti ben yazdım, hatalıyım”

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski güvenlik direktörü Michael Flynn adına paylaştığı tweet, ABD’de Başkan’ın adalete engel olduğu ve suçu bildiği halde sustuğu iddialarını başlattı. Ülkede tartışmalar ve eleştiriler devam ederken Trump’ın avukatı ise bu iddiaları yalanladı.

ABD Başkanı Trump ise 2 Aralık Cumartesi günü paylaştığı tweetinde, Flynn’i neden kovduğunu şu şekilde açıkladı:

“General Flynn’i kovmak zorunda kaldım, çünkü Başkan Yardımcısı ve FBI’a yalan söyledi. Bu yalanları için suçlu ve dava açıldı. Utanç verici bir durum çünkü geçiş sürecindeki çalışmaları hukuka uygundu. Saklayacak hiçbir şey yok!”

Başkan Trump;  Flynn’in yalan söylediği konunun ise, geçtimiz Aralık ayında Rusya Büyükelçisi’yle yaptığı görüşmeler olduğunu söyledi.

Flynn’ın tutuklanmasının ardından Trump’ın yaptığı bu açıklamalar üzerine, eski FBI Direktörü James Comey bu durumda Başkan’ın Flynn’ın suç işlediğini bildiğini belirtti.

Daha önce Comey’i de kovan Trump bu suçlamaları reddetti. Yine Twitter üzerinden Comey’in yürüttüğü Hillary Clinton soruşturmasının “sahte ve dürüst olmayan bir soruşturma olduğunu” söyledi. Sonrasında ise Comey’i eleştiren tweetler atarak, haber kanallarını Comey’in açıklamalarının ardından yalan haber yapmakla suçladı.

“Comey’e asla Flynn soruşturmasını durdurmasını söylemedim. Comey’nin yalanlarının anlatan daha fazla Yalan Haber!”

“Rapor: “TRUMP KARŞITI FBI AJANI, CLINTON SORUŞTURMASINI YÜRÜTTÜ”. Şimdi her şey anlaşılıyor!”

trump-comey-feature

Pazar günü ise, Trump’ın avukatı John Dowd NBC News‘e konuşarak, iddiaları reddetti ve Flynn’le ilgili tweeti kendisinin “dikkatsiz” bir anında yazdığını, bunun bir hata olduğunu söyledi.

Trump’ın Twitter hesabından yaptığı hatalı paylaşımın ilk ve son kez olduğunu belirten Dowd; “sorumluluğu ben alıyorum. İnsanları yanlış yönlendirdiğim için özür dilerim” dedi.

Demokratlar ve hukuk uzmanları ise Dowd’ın bu açıklamalarının kuşkulu olduğunu söyleyerek ikna olmadılar.

Beyaz Saray’dan henüz bir açıklama gelmezken tartışmalar devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.