Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman pilotlar, sığınma talebi reddedilen göçmenleri Afganistan’a götürmeyi reddediyor

Alman basınında yer alan bir habere göre; Alman uçak pilotlarının bir kısmı, sığınma başvuruları kabul edilmeyen ve sınır dışı edilmeleri kararlaştırılan Afganistan uyruklu mültecileri ülkelerine götürmeyi reddediyor. Haberde; pilotların tavrı nedeniyle 222 planlı uçuşun gerçekleştirilemediği belirtildi.

Deutsche Welle’nin haberine göre; Sol Partili milletvekillerinin sorusuna cevaben hükümet tarafından yapılan açıklamada; çatışma ve iç karışıklıkların çeşitli bölgelerde devam etmesine rağmen “güvenli ülke” statüsünde sayılan Afganistan’a yapılacak sınır dışı edilme işlemlerinde yer almak istemeyen bazı pilotların uçmayı reddetmesi sebebiyle 222 planlı uçuş iptal edilmek zorunda kaldı.

Ocak-Eylül 2017 arasındaki iptal edilen bu uçuşlarda yer almayı reddeden pilotların 85’inin, Almanya’nın bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa ve onun kardeş kuruluşu olan Eurowings çalışanı olduğu belirtildi. Ayrıca iptal edilen uçuşların 140’ının Frankfurt Havaalanı’ndan yapılmasının planlanmış olduğu da kaydedildi.

Almanya’da, sığınma başvurusu reddedilen ve kararı temyize götüren sığınmacı sayısı da artış gösteriyor. 2017 yılının ilk altı ayı içerisinde, Federal Göç ve Sığınma Dairesi tarafından sığınmacılar hakkında verilen her iki red kararından biri temyize götürüldü. Bu oran, 2016 yılının aynı dönemine göre temyiz başvurularının iki katına çıktığını gösteriyor.ü

Öte yandan; Alman Hükümeti; sığınma başvurusu reddedilen göçmenlerin kendi ülkelerine dönüşlerini hızlandırmak için teşvik amacıyla, 2018 Şubat ayından itibaren ülkelerine dönmeye karar veren göçmenlere 3 biner Euro ödeme yapma kararı aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.