Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halk oyunları ekibi Macaristan’a iltica etti

Halk oyunları yarışması için Macaristan’a giden Ankara Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Derneği kafilesinden 11 kişi Türkiye’ye dönmeyerek Macaristan’a iltica etti. Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre ekibin tümü hizmet pasaportu olan gri pasaport sahibiydi. 16 kişilik ekipten sadece 5 kişi tekrar Türkiye’ye dönüş yaptı.

Yaş ortalaması 20’nin üzerinde

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye özel olarak davet edilen 16 kişiden oluşan ekip yurt dışına çıkabilmek için, Halk Oyunları Federasyonu’na müracaat etti. Onayı alan kafile Ankara Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne gri (hizmet) pasaport müracatı yaparak pasaportlarını aldı. Kafile 1 Kasım 2017 tarihinde Türkiye’den ayrıldı ve Macaristan’a gitti. Kafiledeki herkesin ilk kez halk oyunları lisansı aldığı da ortaya çıktı. Kafilenin yaş ortalamasının 20’nin üzerinde olduğu belirlendi.

Soruşturma başlatıldı

Spor Bakanlığı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve dansçı sporcular hakkında soruşturma açtı ve suç duyurusunda bulundu. Türkiye’ye dönmeyen 11 kişi ile dönen 5 kişinin isimleri soruşturma ve takip gereği gizli tutuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.