Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat için tahliye kararı verildi

RedHack’in yayınladığı Berat Albayrak’a ait mailleri paylaştıkları gerekçesiyle 323 gündür tutuklu yargılanan gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat tahliye edildi, haklarında adli kontrol kararı verildi. Altı gazetecinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Davada ayrıca DİHA muhabiri Metin Yoksu, DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan tutuksuz yargılanıyordu.

Mahir Kanaat ifadesinde “14 yıldır aynı iş yerinde, sekiz yıldır sabit adreste ikamet etmekteyim. Sicil kaydımda hiçbir kayıt bulunamaktadır. İki çocuğum var. Bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var. İşte bu sebeplerden dolayı tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum” dedi.

Tunca Öğreten ise “Kendini hacker olarak tanıtmaktan imtina etmeyen, adı sanı bilinmeyen birinin iftirasıyla bir yıldır özgürlüğümden, eşimden mahrum bırakıldım. Öyle trajik bir durumdayım ki, evliliğimizi dahi cezaevinde gerçekleştirmek zorunda kaldık. Hiçbir terör örgütüyle uzaktan yakından ilişkim yoktur. Olmamıştır. Aidiyet bağım olmayan bir örgüt adına suç işlemiş olmam akla, mantığa aykırıdır. Elinizdeki dosyada söylediklerimin aksini gösteren en ufak bir delil yoktur” şeklinde ifade verdi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.