Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

64 milyon dolar değerinde bitcoin çalındı

Kripto para madencilik platformu NiceHash, “profesyonel bir saldırı” sonucu hacklendiğini ve tüm işlemleri durdurduğunu duyurdu. Platform aynı zamanda kullanıcılara şifrelerini değiştirmeleri çağrısında bulundu. 

BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 15:  In this photo illustration model Bitcoins standing in front of Dollar bills on February 15, 2016 in Berlin, Germany. (Photo Illustration by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

Slovenya merkezli bitcoin madencilik sitesi NiceHash, değeri 64 milyonu bulan kripto paranın “sofistike” bir hacker saldırısı sonucu çalındığını duyurdu.

Perşembe günü tüm operasyonlarını durdurarak saldırının araştırılması için emniyete başvurulduğunu açıklayan NiceHash, anasayfasında şu mesajı yayınladı:

“Ne yazık ki NiceHash web sitesini içeren bir güvenlik ihlali yaşanmıştır. Şu anda olayın nasıl olduğunu araştırıyoruz ve bu yüzden tüm işlemleri 24 saat boyunca durduruyoruz. Ödeme sistemimiz tehlikeye girmiş ve NiceHash Bitcoin cüzdanının içeriği çalınmıştır. Çalınan BTC’nin kesin sayısını doğrulamak için çalışmaktayız. Olanların tam kapsamı ve nedeni henüz bilinmiyor olsa da önlem olarak, çevrimiçi şifrelerinizi değiştirmenizi öneriyoruz.”

what-is-bitcoin-story

Reuters haber ajansına konuşan NiceHash pazarlama sorumlusu Andrej Škraba, saldırının “üst düzey profesyonellikte” olduğunu aktarırken, aşağı yukarı 4,700 bitcoinin (yaklaşık 63.92 milyon dolar) çalındığını da ifade etti.

Mevcut kripto para birimleri arasında en değerli olan bitcoin, dün 15,000 dolar sınırını aşarak yeni bir rekor kırmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.