Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener Diyarbakır’da Kürtçe ve Zazaca pankartlarla karşılandı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şırnak ve Cizre’ye gitmek için geldiği Diyarbakır’da Kürtçe, Zazaca ve Türkçe “Hoşgeldiniz” yazılı pankartlarla karşılandı.

Diyarbakır Havalimanı’nda açıklama yapan Meral Akşener, “15 yıl sonra Şırnak’a gideceğim. 15 yıl öncesi ve bugün arasında ne kadar fark olduğunu çok merak ediyorum. Şırnak’ta pek çok şey yaşandı. Oradaki vatandaşları dinlemek bizim görevimiz.” dedi.

Havalimanında davul zurna ile karşılanan Meral Akşener, seçim barajı konusunda da açıklamalar yaptı. Akşener, barajın indirilmesi gerektiğini söyledi. Akşener, “Parti programımızda, seçim barajının yüzde 5 olması gerektiğini ve bir de Türkiye Milletvekilliği diye bir kavramı getiriyoruz. Bunun bir dağıtım sistemi var. Hangi şekilde olursa olsun barajı aşamayacak ama belli yerlerde güçlü siyasi alanlar var, onların da Meclis’te temsilini sağlayacak önerimiz var.” dedi.

Akşener, konuşmasında pankartlarda yer alan “Baba ocağına hoşgeldin” cümlesine de açıklık getirdi. Akşener babasının Diyarbakır’dan Yunanistan’a gittiğini söyledi. Akşener, “Babamın ailesi Yunanistan’a Diyarbakır’dan gitme. Burada Küçükkadı köy ile Büyükkadı köyü var, oradan gitme. Ben bunu yıllardır söylüyorum ama genel başkanlığına yürüyünce o zaman duyuruldu.” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.