Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalyan mafyasının yeni para kazanma yöntemi: Online “kahve” satışı

İtalya’da “Patronların Patronu” ve “Canavar” olarak tanınan, Cosa Nostra’nın lideri Italyan mafya babası Salvatore (Totò) Riina 17 Kasımda hapiste öldü.

En az 150 cinayetten sorumlu olduğu düşünülen Riina, 13 yaşında olan bir çocuğu asit kazanına atılarak öldürülmesi emrini veren, ayrıca Jandarma Generali Carlo Alberto dalla Chiesa ve mafya ile mücadele eden Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino isimli yargıçların cinayetlerini azmettiren kişi olarak biliniyordu.

Salvatore’nin ölümünden bir ay bile geçmeden kızı Concetta Riina, babasının adına online bir espresso mağazası açtı.“Zu’ Totò” (Totò Amca) isimli online satış sitesi İtalyan medyasının dikkatini çekince kapandı.

Riina’nın ürün olarak kahveyi seçmesi bir tesadüf değil, zira İtalyan mafyası dükkanları haraca bağlarken “geleneksel” olarak kahve satışını bir yöntem olarak kullanıyor. O kadar ki bazı mafya babaları işi kendi kahvelerini üretmeye kadar götürmüş durumda. 

Mafya üzerine çalışmalarıyla tanınan italyan profesör Antonio Nicaso durumu “Kafe ve restoran sahipleri fazlasıyla para ödemeye gönüllüler çünkü herhangi bir saldırıdan korkuyorlar. Bu kadar ince bir sistemi engellemek polis için gerçekten çok zor” diye açıklıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.