Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yazarlardan, Demirören AVM’deki imza gününe katılmama kararı

Milliyet Sanat Kitap Günleri kapsamında Demirören AVM’de “Beyoğlu’nda ikinci bahar” adıyla yazarlarla imza günü düzenleniyordu. Taksim Gezi Parkı’nın Twitter hesabından yapılan çağrı üzerine yazarlar Ahmet Ümit, Selim İleri ve Ayşe Kulin imza günlerine katılamama kararı aldı.

Taksim Gezi Parkı Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Demirören AVM bir kent suçudur. Orada düzenlenen etkinliklere katılmak, öznesi olmak da bir o kadar suçtur. Beyoğlu’nun tarihini, bugününü ve geleceğini yok eden rant ve talan siyasetinin bir parçası olma hatasından lütfen vazgeçin.”

Ekran Resmi 2017-12-08 15.43.10

 

Bu çağrıya ilk yanıt veren yazar Ahmet Ümit oldu. Ümit Twitter hesabından, “Arkadaşlar bu etkinliğe katılmıyorum” açıklamasını yaptı.

Etkinliği düzenleyen Milliyet Sanat’ın Twitter hesabından ise “Kitap Günleri’nde 9 Aralık Cumartesi düzenlenmesi planlanan Ahmet Ümit İmza Günü yazarın rahatsızlığı nedeniyle iptal edilmiştir” açıklaması yapıldı. Aynı hesaptan Selim İleri ve Ayşe Kulin’in de imza günlerinin de iptal edildiği duyuruldu.

Ekran Resmi 2017-12-08 15.46.04 Ekran Resmi 2017-12-08 15.46.28 Ekran Resmi 2017-12-08 15.46.48

İstanbul Kent Savunması üyesi, araştırmacı, yazar Cihan Uzunçarşılı Baysal AVM’lerdeki  etkinliklere sanatçıların katılmasına itiraz edenlerden. Baysal bu görüşlerinin nedenlerini şöyle anlattı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.