Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Guardiola Katalonya bağımsızlığı için sarı kurdele taktı, Mourinho rahatsız oldu

Manchester United takımının teknik direktörü  José Mourinho, takımı ile Manchester City arasında 10 Aralık’ta oynanan derbi öncesinde, rakibi Joseph Guardiola’nın Katalonya’ya destek verme amacıyla yakasına sarı kurdele takmasının kurallara uygun olup olmadığından yana şüpheleri olduğunu söyledi.

Le Monde’un haberine göre, geçen cuma bir basın toplantısında konuşan Mourinho, rakibi Guardiola’nın Katalan siyasetçilere desteğini göstermek amacıyla sarı kurdele takmasıyla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi :

“Fikrimce siyasi ideolojilerimiz ve inançlarımız olması bu ülkede yaşayan her vatandaş ve dünyadaki herkes gibi en tabii hakkımız. Pep’i yıllardır tanırım, onun bu ülke için neler hissettiğini biliyorum; ancak bunları futbolda ifade etmek konusunda kurallar ne diyor bilmiyorum. Eğer kurallar buna müsaade ediyorsa, elbette özgür bir birey olarak bunu yapabilir. Bununla birlikte sahalarda böylesi bir siyasi mesaj verilmesine olanak tanındığından yana şüphelerim var”.

‘Yasal bir referandumda oy kullanmaya çağırdıkları için hapsedildiler’ demişti

Katalonya’nın İspanya’dan ayrılması için yapılan bağımsızlık referandumu öncesinde ‘evet’ kampanyasının seslerinden biri olan ve bir süredir yakasına taktığı sarı kurdeleyle tutuklu Katalan siyasetçilere verdiği desteği gösteren Guardiola, bağımsızlık referandumu ve bunun sonuçlarıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etmişti :

“Bu (tutuklu) siyasetçi ve aktivistler kimseye zarar vermedi ve yalnızca halktan oy kullanmalarını talep ettiği için hapse girdi; bunu görmezden gelemeyiz. Daha sonra pek çok şey yaşandı ama mesele her şeyden önce yasal bir referandumda oy kullanma iradesi göstermiş olmalarıydı”.

katalonyanın bağımsızlığı için konuşma sırasında - 11 haziran

‘Mourinho’yu yenmenin özel bir anlamı yok’

Portekizli Morinho’nun 2010 yılında Inter’den Real Madrid’e geçmesinin ardından ikilinin yıldızı barışmadı. Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere her sezon en az iki kere karşı karşıya gelen Morinho ve Guardiola, her fırsatta birbirlerini sert sözlerle eleştirdi.

Öte yandan, dün yapılan Manchester derbisinde 19. kez karşı karşıya gelen ikili arasında tansiyon eskiye göre azalmış gibi görünüyordu.

Manhcester City’nin Manchester United’a karşı 2-1 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından, ilişkilerinin eskisine nazaran ‘çok daha iyi’ olduğunu söyleyen Katalan teknik adam, Mourinho’nun yönettiği bir takımı yenmenin kendisi için özel bir anlamı olmadığını şu sözlerle ifade etti :

 “Birbirimize meydan okumaya bayılıyoruz, kazanmayı çok seviyoruz; ama bana inanın, bizim için Mourinho’yu yenmenin  ayrı bir anlamı yok, hem de hiç”.

Dünkü skorla birlikte, ikilinin karşı karşıya geldiği maçlarda Guardiola’nın çalıştırdığı takımlar Mourinho’nun takımlarını şimdiye kadar 9 kez yendi, Mourinho’nun galibiyetleri ise 4’te kaldı. Karşılaşmaların 7’si de beraberlikle sona erdi.

ikisi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.