Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet istemi

Gazeteciler Mehmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı ‘FETÖ’nün medya yapılanması’ davasında savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, gazeteciler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Davada Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak dahil 6 tutuklu sanık bulunuyor. Duruşma İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başladı. Ahmet Altan ve Mehmet Altan duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Aynı zamanda bugün Nazlı Ilıcak’ın tutukluluğunun 500. günü.

Nazlı Ilıcak ayrıca verdiği ifadede “Ben darbe olacağını bilmiyordum. FETÖ’nün amacının devleti ele geçirmek olduğunu bilmiyordum. Arınç bile, Gül bile bilmiyordu. Yolsuzluk iddialarına hedef olan bakanlar o zaman istifa ettirildi. Kafam karıştı; darbe idiyse bu bakanlar neden istifa ettirildi?  Ben örgütün gizli amaçlarını bilmiyordum. Ben yolsuzluk konusuyla ilgilendim” dedi.

FETÖ’nün medya yapılanması kapsamında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde aralarında  Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 6’sı tutuklu 7 kişinin yargılandığı davada duruşma savcısı mütalaa verdi. Savcı, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın, “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını ortadan kaldırmaya  teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.