Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hizbullah lideri Nasrallah: “IŞİD’i hallettik, önceliğimiz yeniden Kudüs”

Trump Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına tepkiler sürerken, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Kudüs’ün tekrar öncelikleri haline geldiğini açıkladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü Beyrut’ta Hizbullah’ın çağrısıyla düzenlenen protesto gösterisinde konuşan Nasrallah, Suriye’de IŞİD’e karşı kazandıkları zaferlerin ardından Kudüs ve Filistin için yürüttükleri mücadelenin tekrar canlanacağını ve Trump’ın Kudüs kararıyla birlikte bunun İsrail için “sonun başlangıcı” olacağını belirtti.   

Trump Yönetimi’nin Kudüs kararına karşı verilebilecek en iyi tepkinin “üçüncü İntifada” olacağını belirten Nasrallah, bu amaçla hareket eden güçlerin ve tüm Arap halklarının bir araya gelip birleşmesi gerektiğini vurguladı.

süleymani

Süleymani de devrede

Öte yandan; İran’ın yurtdışı operasyonları için kurduğu Kudüs Gücü’nün komutanı Kasım Süleymani de Gazze şeridinde etkin olan İzzettin Kassam ve Kudüs Tugayları’nın komutanlarıyla yaptığı telefon bağlantısında, bölgede tuttukları “direniş güçleri”nin Kudüs’ü korumaya hazır olduğunu belirtti. “İran’ın Ortadoğu’daki gölgesi” olarak bilinen ve emirleri doğrudan dini lider Hamaney’den aldığı söylenen Süleymani, son yıllarda Suriye’de IŞİD’in elinde tuttuğu kentlerin tekrar rejimin kontrolüne girmesi için düzenlediği operasyonlarla adından söz ettirdi.

Kudüs Gücü’ne bağlı olarak Irak’ta etkinliğini sürdüren Şii milis güçlerinden Asaib Ehl el Hak örgütünün lideri Kaiz el Hazali’nin Lübnan’ın İsrail sınırında askeri gözlem yapması ise Süleymani’nin açıklamalarından sonra atılan ilk somut adım olarak değerlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.