Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zuhal Olcay’ın, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla 4 yıla kadar hapsi istendi

Sanatçı Zuhal Olcay’a, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sözcü gazetesinden Yalçın Bel’in haberine göre; 5 Ağustos günü Kadıköy’de bir mekanda sahne alan Olcay’ın, ‘155 Polis İmdat’ ihbar hattına yapılan şikayet üzerine Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen soruşturma dosyası tamamlanarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Zuhal Olcay’ın, ‘Boş vermişim dünyaya’ adlı şarkının sözlerini ‘Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya’ şeklinde yorumladığı ve şarkıyı söylerken Cumhurbaşkanı’na yönelik el hareketi yaparak alenen hakarette bulunduğu iddia edildi.

“El hareketini sahnenin ön kısmında bulunan seyircinin laf atması üzerine yaptım” 

Zuhal Olcay, ifadesinde sahnede içkiyi fazla kaçırdığını, el hareketini sahnenin ön kısmında bulunan bir seyircinin laf atması üzerine yaptığını, seyircilerin de içki aldıklarını o esnada alkolün verdiği durumla hoş olmayan hareketler yapmış olabileceğini, bu hareketin Cumhurbaşkanı’na hakaret ile bağdaşmayacağını beyan ederek suçlamayı kabul etmedi.

Olcay, ‘Boş vermişim dünyaya’ adlı şarkının sözlerini ‘Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya’ şeklinde yorumladığını kabul etti.

Zuhal Olcay önümüzdeki günlerde ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.