Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ALİKEV ile Sen De Gel Derneği Gambiya’da su kuyusu açtı

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) Sen De Gel Derneği ile birlikte Afrika’nın Gambiya bölgesinde kuraklık geçiren Sare Jiburu köyünde su kuyusu açtı. 12 Aralıkta yapılan açılışa Emel Korkmaz, Şahap Korkmaz ve Sende Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil katıldı.

alikev5

“Ali İsmail Korkmaz Afrika’da çocuklara hayat veriyor”

Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerindeki dünyayı hayata geçirmek için ailesi tarafından kurulan ve 3 yıldır bir çok projeye imza atan ALİKEV bu sefer elini Afrika’ya uzattı. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel korkmaz su kuyusu açılışından önce “ Bizden bir can aldılar ama şimdi o, ışıldayan gözlere umut, minik bedenlere can oldu. Alişim yaşıyor, yaşatıyor. Ali İsmail Korkmaz Kuyusu’nun açılışını yapacağız”  açıklamasını yapmıştı.

Vakıf, gerçekleştirdiği projeyle, özellikle Kasım ve Mayıs aylarında ciddi kuraklık tehlikesi altında kalan Afrika’nın Gambiya bölgesinde Sare Jiburu köyünü suya kavuşturdu. Sen De Gel Derneği ile birlikte yapılan çalışmalar son erdi ve Ali İsmail Korkmaz Kuyusu’nun açılışı 12 Aralık’ta düzenlenen bir etkinlikle yapıldı.

alikev3

Sende Gel Derneği kurucularından olan ve aynı zamanda ALİKEV’in Yönetim Kurulu üyesi olan İbrahim Betil’in de yer aldığı açılışa Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz da katıldı. Açılışın ardından ALİKEV’in sosyal medya hesabından ”Gambiya’nın en ücra köyü Sare Jiburu’da Sen De Gel Derneği ile birlikte Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu’nun açılışını yaptık! Eskişehir’de elleriyle kuşlara su veren Ali İsmail, Afrika’da çocuklara hayat veriyor” açıklaması yapıldı. Daha önce Ali İsmail Korkmaz’ın arkadaşları tarafından Eskişehir’de kuşlara su veren heykeli dikilmiş ve ailesiyle birlikte birçok kişi heykelin açılışına katılmıştı.

alikev1

ALİKEV nedir?

Ali İsmail Korkmaz’ın yaşamını yitirmesinin  ardından ailesi  ve gençlerin katılımıyla kurulan  ALİKEV Ali İsmail Korkmaz’ın ‘düşlerindeki özgür dünya’yı hayata geçirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Vakıf amacını ”Ali İsmail’in yarım kalan düşlerini insanlara anlatarak onun gibi düşünen ve faaliyetler yapan binlerce hatta milyonlarca Ali İsmail’lere ulaşmak” olarak açıklıyor. Birçok gence Ali İsmail Korkmaz bursu da veren vakıf en son İstanbul Maratonu’na vakıf gönüllüleri ve destekçileriyle katılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.