Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İslam İşbirliği Teşkilatı: ”Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’ni tanıdığımızı ilan ediyoruz”

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararından sonra bugün İstanbul’da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nin ardından sonuç bildirisi açıklandı. Bildiriye göre, İslam İşbirliği teşkilatı üyesi ülkeler Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıdı.  

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’i hedef tahtasına koydu, ABD’yi ise kararından geri dönmeye davet etti. Erdoğan, ”İşgal altında olan Küdüs şehri ile ilgili kararın hiçbir hükmü olmaz. ABD’nin hukuksuz kararına sadece İsrail destek vermiştir. İsrail işgal ve terör devletidir. Kudüs kararı, medeniyetimize de indirilmiş ağır bir darbedir. Burada uluslararası hukuka sahip çıkan tüm ülkeleri Kudüs’ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum” dedi. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ise ”Bizler burada bütün Müslümanları, dünyadaki tüm halkları arkamıza alarak Kudüs’ün işgaline karşı durmak için bir aradayız. ABD, tüm insalığın vicdanını zedeleyecek bir karar almıştır. Kudüs eskiden olduğu ve gelecekte de olacağı gibi Filistin devletinin başkenti olacaktır” açıklamasında bulundu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.