Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde zehirlenen öğrenci sayısı 473’e yükseldi

Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin kampüsünde yedikleri öğlen yemeği sonrası zehirlenerek hastanelere başvuran öğrenci sayısı 473’e yükseldi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, gece boyu hastanelere başvuran öğrenci sayısının 473 olduğu açıklandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Rize Devlet Hastanesi’ne başvuran 313 öğrenciden 311’inin, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 160 öğrenciden de 156’sının taburcu edildiği, servise alınan 6 öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Üniversite rektörü Prof Dr. Hüseyin Karaman hastaneye başvuruların devam ettiğini ve olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını belirtti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise şu açıklamalarda bulundu: “Mutfaklardan, yurtlardan, o yemeğin gittiği her yerden numuneler alınıyor, tüm yemek çeşitleri tahlil ediliyor. Sabaha kadar arkadaşlar çalışacak ve bulguları kamuoyu ile paylaşacağız. Şu anda sadece tahminlerde bulunabiliyoruz, öğle yemeği akşam da yendiği için bekleme süresi dolayısıyla bir bozulma ihtimali var. Bunun ne kadar doğru olup olmadığını tahlillerle kararlaştıracağız. Geçmiş olsun, demek ki çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Üniversitemiz de çok daha fazla dikkatli olacaktır. Bu olayın nasıl, niçin meydana geldiği ve sorumluları hakkında gerekli işlemin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.