Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayrampaşa Çevik Kuvvet’i işgal girişimi davasında 18 sanığa müebbet hapis cezası verildi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul-Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Müdürlüğünü’nü işgal ettikleri gerekçesiyle yargılanan sanıkların davasında karar verildi. Davada yargılanan 18 kişiye müebbet hapis cezası verildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada karar açıklandı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen davada Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nü işgal ettikleri ve bir kişinin ölümüne ve 15 kişinin yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 18 sanıktan 2’si ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, biri ağırlaştırılmış müebbet, 15’i de müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

çevik kuvvet 2

Pişmanlık sergilemedikleri için cezada indirim uygulanmadı

Sanıklar Yusuf Sari, Kadir Yıldız ve Kurtuluş Kara mahkeme heyeti tarafından ‘Anayasayı ihlal’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet bu sanıklara mahkemede pişmanlık sergilemedikleri için takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığını kararlaştırdı. Ayrıca, mahkeme diğer 15 sanığa da ‘Anayasayı ihlal’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı ve cezalarını müebbet hapis cezasına indirdi.

Mahkeme heyeti Sanık Yusuf Sari ve Kadar Yıldız’ın Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde bir kişinin öldürülmesine dair suçlarının sabit olduğuna karar vererek her iki sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi ve sanık  Kadir Yıldız’a 9 kişiyi ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘yaralama’ suçlarından toplam 100 yıl sanık Yusuf Sari’ya ise aynı suçlardan 84 yıl hapis cezası verdi. Öte yandan, mahkeme heyeti davada tutuksuz olarak yargılanan 40 sanığın da beraatine karar verdi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.