Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Döner 3 oy farkla direkten döndü

Avrupa Parlamentosu dönerin içinde de yer alan fosfatlı yiyeceklerin yasaklanması kararında gerekli çoğunluğu bulamadı. Avrupa Parlamentosu’na bağlı Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komisyonu dönerin hem lezzetinin korunması hem de etin bir birine yapışması için kullanılan fosfatın insan sağlığına zararlı olabileceğine dair bir rapor hazırlamıştı.

Komisyonun raporu üzerine fosfatın yasaklanmasını isteyen yasa tasarısı 13 Aralık Çarşamba günü AP Genel Kurulu’nda oyladı. Oylamada tasarı için 373 ‘evet’ ve 272 ‘hayır’ oyu kullanıldı. Yasa tasarısı 376 evet oyunu bulamadığı için kabul edilmedi.

AP’deki oylamanın kabul edilmesi durumunda, etin daha uzun süre lezzetini korumasını ve birbirine yapışık kalmasını sağlayan fosfat yasaklanabilecek ve Avrupa’daki hazır döner üretici ve satıcıları büyük oranda etkilenecekti.

Oylama sonrasında AP’nin en büyük siyasi grubu olan Avrupa Halk Partisi, sosyal medya hesabından ‘’Dönerinizi kurtardık. Bir şey değil’’ ifadesini paylaştı.

Tekrar gündeme gelebilir

Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komisyonu, gıda katkı maddesi fosfatın insan sağlığına zararlı olup olmadığı konusunda araştırmaları devam ediyor. Araştırmalar sonucunda fosfatın insan sağlığına zararlı olduğu sonucuna varılırsa döner etinde fosfatın kullanımı tekrar gündeme gelebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.