Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savcı, Kemal Kurkut davasında tutuklama istedi, mahkeme reddetti

Diyarbakır’daki Newrozda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut davasının ilk duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı, sanık polis Y.Ş.’nin tutuklanmasını talep etti, mahkeme heyeti talebi reddetti. Duruşma 26 Nisan’a ertelendi.

Kemal Kurkut’u vuran polis Y.Ş.’nin sadece 3 ay açığa alınmasına rağmen, şu an görevde olduğu ortaya çıktı. Savcı görevde olan sanık polis için tutuklama talebinde bulundu. Fakat talep reddedildi. Duruşma 26 Nisan 2018’e ertelendi.

Sanık polis Y.Ş. SEGBİS üzerinden savunma yaptı ve Kurkut’u ayağına hedef alarak vurduğunu daha sonra görevine devam ettiğini ifade etti. Duruşma sırasında fenalaşan Kemak Kurkut’un annesi Secan Kurkut salon dışına çıkartıldı. Ayrıca Kemal Kurkut’un vurulma anını fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök tanık olarak dinlendi.

Kemal Kurkut’un ağabeyi Cihan Kurkut duruşma öncesi “Bu ülke çok acılar yaşadı. Ceylanlar, Berkinler, Kemaller ölmesin diye adalet peşindeyiz. Bugün bu Adliye’den adalet talep ediyoruz; ama bu talebimizin yerine geleceğine pek inanmıyoruz” dedi.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.