Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Selçuk Erez: “Hastaneleri uzağa taşımak ve 1700-2500 yataklı hastaneler yapmak yanlış”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, şehir hastanelerinin açılmasıyla bazı devlet hastanelerinin kapatılacağını, bazı hastanelerin yıkılacağını açıkladı. Buna göre Şişli Etfal, Okmeydanı ve Kartal Hastanesi yıkılacak. Hastanelerin bazıları şehir merkezinden farklı alanlara taşınacak.  

Konuyla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Selçuk Erez hastaneleri şehir merkezinden uzağa taşımanın ölümlere sebep olabileceğini söyledi ve “Hastaneler oldukları yerde kalmalı, uzağa taşınmamalı” dedi.Bazı hastaneler yıkılırken binaların eski ve depreme dayanıksız olduğunun iddia edilmesine dair de “Japonya’da her yerde depreme dayanıklı hastane yapılmış. Niye taşınmıyor hastaneler?” diye konuştu.

Erez, şehir hastanelerinin yapılmasıyla ilgili olarak ise “Bütün bilimsel yayınlar 250 yataktan küçük 650 yataktan büyük hastanelerin işletilemeyeceğini söylerken 1700-2500 yataklı hastaneler yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Şişli Etfal ve Okmeydanı’ndaki hastanelerin dışında “Kartal Hastanesi de yıkılıp, yenisi yapılacak. Haydarpaşa Hastanesi’nin tarihi binası kalacak, gerisi yıkılacak ve tarihi dokuya uygun yeni bir hastane yapılacak. Ankara’da Numune Hastanesi’nin tarihi binası kalacak. Diğer binalar yıkılacak” açıklamasında bulunmuştu.

Şehir hastanelerinin yapılması ve kapatılan devlet hastanelerinin arazilerinin ne yapılacağına ilişkin ise belirsizlik sürüyor. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depreme dayanıklı ve modern şekilde yeniden inşa edileceği gerekçesiyle 2015 yılında yıkılıp Gaziosmanpaşa’ya taşınmıştı. Ancak hastane Taksim’e dönmedi ve ismi Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak değiştirildi. Ayrıca Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de Hasdal’a taşınması planlanıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.