Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hannah Arendt: Totalitarizm ve diktatörlük (1973-Türkçe altyazılı)

Ekim 1973’de Alman-Amerikan düşünür Hannah Arendt (1906-1975), Roger Errera’ya Office de Radiodiffusion-Télévision Française (O.R.T.F.) için bir mülakat verdi. Bu mülakat daha sonra Jean-Claude Lubtchansky yönetmenliğinde “Un certain regard” dizisi için 50 dakikalık bir televizyon programı haline getirildi ve ilk kez 6 Temmuz 1974’ye yayınlandı. Errera’nın sorduğu Fransızca sorulara Arendt’in İngilizce yanıt verdiği program, metin olarak yayınlanmadı, sadece Arendt’in cevapları özet halinde 26 Ekim 1978 tarihli The New York Review of Books’un 18. sayfasında yayınlandı. Bu video ve bazı çevrimyazımlar kullanılarak oluşturulan metin için (İngilizce ve Fransızca) tıklayınız. Bu video 60. sayfanın başından başlıyor.

Bu video medyascope’ta ilk kez 17 Aralık 2017’de yayınlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.