Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zarrab-Atilla Davası’nda kritik gün

Sanık Hakan Atilla’nın avukatı Viktor Rocco açılış konuşmasında Halkbank Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın rüşvet aldığını ve bunları ayakkabı kutularında sakladığını söylemişti. Hakan Atilla, bugünkü duruşmadan savcıların bu yöndeki sorusuna avukatı gibi cevap verirse Zarrab’ın rüşvet verdiği iddiaları daha da kuvvetlenecek.

Amerika Birleşik Devletleri’nde görülen Reza Zarrab’ın tanık Halkbank Eski Genel Müdürlerinden Hakan Atilla’nın sanık olarak yargılandığı davada kritik güne gelindi. Bugün (Salı) Türkiye saati ile 17:15’de başlayacak duruşmada sanık Hakan Atilla savcıların sorularını yanıtlayacak. Reza Zarrab’ın ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu Türkiye’de ve farklı ülkelerde kurduğu şirketlerle Halkbank üzerinden nasıl deldiğini ayrıntılı olarak anlatmasının ardından savunma, sanık Hakan Atilla’yı tanık olarak dinletme kararı almıştı. Zarrab ifadesinde yaptığı işlemlerden Hakan Atilla’nın da haberi olduğunu iddia etmişti. Hakan Atilla ise tanık kürsüsüne oturmasının ardından kendi avukatlarının sorularını yanıtlamış, Zarrab’ın iddia ettiği gibi ambargoyu delen işlemlerden haberi olmadığını söylemişti.

Savcılar ilk kez Hakan Atilla’yı ayrıntılı sorgulayacak

Bugünden itibaren ise savcılar tutukluluk süresince ayrıntılı ifadesini alamadıkları Hakan Atilla’ya soru sorma şansı elde edecekler. Hakan Atilla’nın avukatlarından Victor Rocco, davanın açılış konuşmasında Hakan Atilla’nın rüşvet almadığını söyleyerek şöyle konuşmuştu:

“…Süleyman Aslan (Halkbank eski genel müdürü) utanmazca milyonlarca dolar rüşvet aldı. Bunları ayakkabı kutularında sakladığı ortaya çıktı…Atilla, ne Halkbank’ı ne de Türk bakanları korumak için burada değil.”

 Avukatları Hakan Atilla’yı sorgusunda sıkıştırmamış masum olduğunu öne çıkaran sorular sormuştu. Dünkü duruşmada bir iki soru ile açılış yapan savcılık makamı bugünkü duruşmada Hakan Atilla’yı muhtemelen sıkıştıracak. Hakan Atilla’nın kendi avukatı Rocco gibi Halkbank eski genel müdürü Süleyman Aslan ve başkalarının rüşvet aldığını söylemesi ya da ima etmesi halinde rüşvet iddiaları daha da kuvvetlenebilecek. Bu nedenle Reza Zarrab’ın açıklamalarının ardından davanın en kritik günlerinden biri yaşanacak.

 Mahkeme bu hafta bitebilir

Mahkemeyi yürüten hakim Richard Berman davada Hakan Atilla’nın sorgusunun bitmesinin ardından kapanış konuşmalarına geçileceğini ve ardından da jürinin karar vereceğini söyledi. Hakim Berman’ın söylediği takvim ilerlerse dava bu hafta içinde sonuçlanabilir.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.