Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TRT’ye 368 FETÖ’cü aldı, “onlar AK Parti yanlısı oldukları için alındı” dedi

TRT Genel Müdürlüğü’nün Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği raporda TRT’den ‘FETÖ’ nedeniyle ihraç edilen 435 kişiden 368 kişinin  2007-2014 yılları arasında TRT Genel Müdürü olan İbrahim Şahin tarafından işe alındığı ortaya çıktı. İbrahim Şahin’in TRT üst  yönetim kadrosuna aldığı 43 kişinin FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın ulaştığı rapora göre; 2007-2014 yılları arasında TRT Genel Müdürlüğü görevinde bulunan İbrahim Şahin, görev süresi boyunca FETÖ ile bağlantılı kişilerin TRT’ye alımında kilit bir rol oynamış. TRT Genel Müdürlüğü’nün Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği rapor, FETÖ’nün İbrahim Şahin aracılığıyla TRT’de nasıl kadrolaştığını kanıtlıyor.

İbrahim Şahin’in işe aldığı 435 kişiden 368’i ihraç edildi

TRT’nin savcılığa verdiği rapora göre; İbrahim Şahin’in genel müdür olarak  görev yaptığı 2007-2014 yılları arasında TRT’ye naklen 964 kişiyi atadı. Bu dönemde 1163 kişi açıktan atama yoluyla TRT’ye yerleştirildi. Rapora göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından  FETÖ gerekçesiyle TRT’den 435 kişi ihraç edilmiş. Bu ihraçlarda dikkat çeken ise 435 kişiden 368’inin İbrahim Şahin döneminde TRT’ye alınmış olması. Rapora göre doğrudan İbrahim Şahin tarafından TRT üst yönetimine atanan 43 kişinin FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Ayrıca bu dönemde, İbrahim Şahin’in onayı ile TRT’ye KPSS şartı aranmaksızın sözlü sınavla alınan 31 personelden ihraç edilen 18’inin Samanyolu, Zaman, Cihan ve Feza  gruplarından geldikleri belirlendi.

“Yayın politikaları AK Parti yanlısı olduğu için bunların geçişine izin verildi”

Samsun Cumhuriyet Savcılığı, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan soruşturma başlatmıştı. Savcılığın TRT’deki FETÖ kadrolaşmasına yönelik sorusuna karşı Şahin; “TRT kurumlar içerisinde oran ve sayı olarak en az FETÖ’cünün kadrolaştığı kurumdur”  savunmasını yaptı.  İbrahim Şahin kendisinden sonra gelen genel müdür Şenol Göka’yı suçlayarak, “görevden ayrıldığı Eylül 2014 ile darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz 2016 arasında geçen yaklaşık iki yıllık süreçte bu örgütle hiç mücadele yapılmamış olacak ki hiçbir personelin bu iddiayla kurumdan ilişiğinin kesilmediği” iddiasında bulundu.

İbrahim Şahin ifadesinde;  “Samanyolu grubundan gelenlerin FETÖ’cü olduğunu bilmiyordum” ifadesini kullandı. İbrahim Şahin savcılık ifadesinde ayrıca ,TRT’ye alınan ve daha sonra ihraç edilen kişiler hakkında, “yayın politikaları hükümet, devlet ve AK Parti yanlısı görüldüğünden bunların geçişine izin verildi” itirafında bulundu.

İbrahim Şahin Bülent Arınç’ı suçladı

İbrahim Şahin; “bunun kabahatinin bana yüklenmesi haksızlık olur. Bu arada görev yapan idareciler neden gerekli araştırma ve soruşturmaları yapıp tedbirler almadı” ifadesini kullandı. İfadesinde hükümeti ve TRT’nin bağlı olduğu dönemin başbakan yardımcılarını suçlayan İbrahim Şahin TRT’ye alımların yönetim kurulu karar ve TRT’nin bağlı olduğu bakanlığın uygun görüşü ile yapıldığını söyledi. Samsun Başsavcısı Ahmet Yavuz konu hakkında takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.  

Daha önce TRT’den Fethullah Gülen’e teşekkür etmişti

TRT eski Genel Müdürü İbrahim Şahin daha önce TRT’den yayınlanan Türkçe Olimpiyatları töreninde Fethullah Gülen’e teşekkür etmişti.

Alican Uludağ: İbrahim Şahin olmasaydı TRT’de bu kadar FETÖ bağlantılı kişi olmayacaktı

TRT’nin raporuna ulaşan Alican Uludağ Medyascope.tv’ ye; “İbrahim Şahin olmasaydı TRT’de bu kadar FETÖ bağlantılı kişi olmayacaktı. İbrahim Şahin o dönem ‘benim bulunduğum başbakanlık yardımcıları, yani Bülent Arınç’ın onayı ile bu alımları yaptım’ diyerek; bu iş sadece  benim kararımla olmadı, beni soruşturacaksanız bunları da soruşturun mesajı vermeye kalkıyor. İbrahim Şahin’in aklanması hukuka sığmaz.”  yorumunda bulundu.

Alican Uludağ ile yaptığımız söyleşinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.