Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’den sonra Guatemala da İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyacağını açıkladı

ABD’nin ardından Guatemala da, İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıkladı. Guatemala Cumhurbaşkanı Jimmy Morales, söz konusu kararı, Facebook hesabından duyurdu.

Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını duyurmasının ardından, Guatemala Cumhurbaşkanı Jimmy Morales’ten de aynı doğrultuda açıklama geldi. Morales, resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yapmış olduğu görüşmenin ardından, ülkesinin İsrail’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması yönünde Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini duyurdu.  

morales fb

Trump gibi, Morales de, elçiliğin ne zaman taşınacağıyla ilgili bilgi vermedi.    

Guatemala, geçen perşembe Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda oylanan ve ‘Kudüs’te diplomatik misyon kurmaktan kaçınma’ çağrısı yapan karar tasarısına ABD ve İsrail ile birlikte aleyhte oy veren dokuz ülkeden biriydi. Tasarı, 9’a karşı 128 oyla kabul edilmiş, 35 ülke çekimser oy kullanmış, 21 ülke ise oylamaya katılmamıştı.

İsrail’in, tamamı üzerinde hak ettiği Kudüs’ün doğusu, 1967 savaşı sırasında İsrail tarafından ilhak edilmişti. Bugün pek çok devlet, Kudüs’ün statüsünün müzakereler yoluyla belirlenmesi gerektiğini savunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.