Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Sözcüsü Ünal: Terörle mücadelede sivillere dokunulmazlık sadece 15-16 Temmuz 2016’yı kapsıyor

Son çıkarılan KHK’nın en çok tartışılan ve tepki çeken terörle mücadele eden sivillere dokunulmazlık getirdiği belirtilen düzenlemeye ilişkin AKP Sözcüsü Mahir Ünal’dan açıklama geldi. Ünal, söz konusu düzenlemenin sadece 15-16 Temmuz 2017 günü darbe girişime karşı sokağa çıkanları kapsadığını söyledi.

Mahir Ünal düzenlediği basın toplantısında yanlış anlaşılma olduğunu belirterek şunları söyledi:

“15 temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir. Terör eylemleri ifadesi de darbe teşebbüsünün terör eylemi olması nedeniyle yazılan bir unsurdur. Sonrasındaki eylemleri hiçbir şekilde kapsamamaktadır. Darbeye göğsünü siper eden kahraman insanların ülkelerini korumalarından dolayı onlara dönük herhangi bir hukuki sorumluluk doğmasın diye bu düzenleme yapılmıştır.”

696 sayılı KHK’da konuya ilişkin madde şekildeydi:

“Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında hukuki idari mali ve cezai sorumluluk doğmaz”

Ünal, kararnamedeki “sonrasında” ifadesi ile 16 Temmuz 2016 gününün kastedildiğini söyledi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.