Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Flanör (14): Jacques ile günümüzün pokemon grupları, saç traşı ve elektronik müzik

Strasbourg’dan Paris’e taşındıktan sonra arkadaşlarıyla beraber eski bir tren garından dönüştürdükleri Le Point G isimli squatta (işgal evi) yaşayan 26 yaşındaki Fransız müzisyen Jacque(s), çeşitli objelerden çıkardığı canlı ses kayıtları üzerine yaptığı parçalarla tanınıyor. “Techno transversale” olarak adlandırdığı müziği Tout est magnifique isimli ilk EP’siyle tanındı. İlginç klipleriyle akıllarda yer eden tekno prodüktörü, Fransa’da yaptığı “özgüvene giden yol” başlıklı TED x konuşmalarında insanlara ilham vermeye çalışıyordu. Dört yıldır sahip olduğu sıradışı saç stiliyle adeta bir sosyal deney haline gelen Jacques, kolektif üretim prensibiyle hareket eden Pain Surprise isimli “label”ın kurucu üyelerinden.

Cuma akşamı Zorlu PSM’de düzenlenen Mix Festival’de çalan DJ’le konserden önce yaptığımız söyleşiyi buradan izleyebilirsiniz. İstanbul konserinden iki gün sonra Paris’teki stüdyosu soyulan müzisyen, bu hafta gerçekleşmesi planlanan Madrid konserini iptal etmek zorunda kaldığını, müziğe ve sosyal medyaya bir süre ara vereceğini Facebook hesabı üzerinden açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.