Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK “taşınsın” dedi ancak Gemlik’te belediye ruhsat vermeye devam ediyor

Haftasonu yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 25. maddesi ile Bursa’nın Gemlik ilçesinin deprem riski nedeniyle üst kesimlere taşınmasının önü açıldı. Fakat buna rağmen Gemlik Belediyesi, riskli tabir edilen ve taşınması planlanan arazilerde hâlâ yatırıma devam ediyor.

 

Bursa’nın Gemlik ilçesi için uzun zamandır beklenen depremselliğe yönelik yasa, haftasonu yayımlanan 696 Sayılı KHK’nin 25. maddesi ile düzenlendi. KHK ile birlikte, Zeytin Koruma Kanunu, Gemlik’e özel bir kanunla aşıldı. Çünkü Gemlik’te bulunan zeytinlik vasfındaki araziler, ilçe merkezinde herhangi bir çalışma yapılmasının önüne geçiyordu.

KHK’dan önce Gemlik’in dönüştürülmesi çalışmalarında rol alan CHP Gemlik eski İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, Gemlik’in, 1999 depreminden sonra bir deprem korkusu yaşadığını ve şehir merkezinin taşınmasının uzun yıllardır düşünüldüğünü ifade etti. Fakat ‘’Gemlik’in sıkışmış bir coğrafyaya sahip olduğu ve plansız yapılaşma sebebiyle bu taşınmanın çok geniş tetkiklerle beraber  yapılması gerektiğini’’ sözlerine ekledi.

Sertaslan konuşmasının devamında; Gemlik Belediyesi’nin, zeytinlik alanların konumu nedeniyle bir gelişme alanı belirleyemediğini ve bundan dolayı belediyenin hiçbir zaman bir alternatif gelişme alanı alternatifi üretmediğini söyledi.

Deprem Riskine Rağmen İmara Devam

Sertaslan, belediyenin 5 yıldır riskli bölgelerin tahliyesi işiyle uğraştığını ama 5 yıldır da riskli tabir edilen bölgelere yapı ruhsatı ve yapı kullanma müsadeleri verildiğini, bölgenin ciddi manada yenilendiğini ve yapılaştığını aktardı.

Uğur Sertaslan ile yaptığımız söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.