Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üstsüz Femen aktivisti Noel Ayini sırasında Vatikan’da kiliseye girdi

Vatikan’daki bir kiliseye giren ve üzerini çıkaran Femen aktivisti, polis tarafından engellendi.

Olay, Papa Francis’in, meydanda toplanmış 50 bin kişiye Noel mesajı vermek üzere gelmesinden iki saat önce gerçekleşti.

Reuters muhabirinin aktardığına göre; güvenlik bariyerlerinin üzerinden atlayarak kiliseye giren aktivist, kilisedeki İsa heykelini yerinden sökmeye çalışırken güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Çıkarılırken ‘Tanrı kadındır’ diye bağıran kadının göğsünün hemen üzerinde #metoo (ben de) yazılı olduğu, bu ifadeyi karın hizasında yazan ‘kilise tarafından’ yazısının izlediği görüldü. 

Metoo hashtag’i, Hollywood’u sarsan cinsel taciz skandalının ardından,oyuncu Alyssa Milano’nun, taciz mağdurlarını ses vermeye çağıran bir kampanya çerçevesinde kullanılmış, sosyal medyada uzun süre gündemde kalmıştı.

Femen, internet sitesinde, aktivistin adının Alisa Vinogradova olduğunu belirtti ve kendisini İngilizce cinsiyet (sex) ve aşırılıkçı (extremist) sözcüklerinin karışımından türetilmiş olan ‘sextremist’ sözcüğüyle tanımladı.

Amacını, ‘patriarkaya karşı kesin zafer’ olarak açıklayan Ukrayna merkezli radikal feminist Femen örgütü, patriarkaya ayrıcalıklar tanımak ve kadın hakları konusunda ‘gerici’ olmakla suçladığı Katolik Kilisesi’ne karşı sık sık eylemler düzenliyor.

Örgüt 2014 yılında, Papa Francis’in Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nu ziyaretini protesto etme amacıyla ‘Papa politikacı değildir’ şiarıyla Vatikan’da benzer bir eylem yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.