Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: “11.480 kişinin telefonuna iradesi dışında Bylock yüklendi”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11.480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock programı yüklendiğini açıkladı ve “Gerçek ByLock kullanıcılarına ulaşılması engellendi” ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklama:”ByLock bağlantı verilerinin ileri inceleme teknikleriyle analizi yapılmış, iddialar titiz biçimde araştırılmıştır. MİT ve BTK’da yapılan teknik incelemelerde, uygulama sunucularıyla bağlantısı tespit edilen bazı GSM hatlarının, bu bağlantılarının hemen öncesinde FETÖ mensuplarınca geliştirildiği değerlendirilen Mor Beyin gibi uygulama sunucularına yönlendirilmiş oldukları yönünde bilgilere ulaşılmıştır.

Gerçekleştirilen detaylı inceleme neticesinde bağlantı veri parametreleri bakımından benzer özellikler taşıyan 11.480 GSM numarasının kullanıcıların iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirilmiş oldukları tespit edilmiştir”

Tüm yönleriyle Bylock’a yönlendirme tuzağının işleyişi için tıklayınız.

17 Ekim’de de Av. Ali Aktaş ile birlikte bazı uygulamalardan Bylock’a yönlendirme yapıldığını değerlendirdiğimiz bir yayın yapmıştık. Aktaş ayrıca konuyla ilgili Ankara’da çalışmaların tamamlandığını ve illere gönderilmesinin beklendiğini de belirtmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.